Meghalt a 17 éves fiú, aki kizuhant egy ház ablakán Budán

2020. május 19., 09:43

Szerző:

Az Érdmost oldalán jelent meg a szomorú hír, hogy május 18-án elhunyt a 17 éves fiú, aki május 9-én ájjel kizuhant egy ház ablakán a budai Fő utcán – vette észre a Blikk.

Az Érdi VSE a Facebook-oldalán búcsúzott a fiatal focistától, Nagy Richárdról, akiről Május 20-án, reggel 8 órától gyertyagyújtással emlékeznek meg az Ercsi úti Sporttelep bejáratánál.

Május 9-én éjjel nagyjából húsz fiatal házibulizott egy budapesti, második emeleti lakásban. Valamennyien drogtól kábultak voltak, köztük a 17 éves Nagy Richárd is, aki a tanúk szerint összeverekedett egy fiúval, majd kiugrott az ablakon.

A fiút súlyos sérülésekkel szállították a János kórházba, ahol nem sokkal ezután beállt nála az agyhalál.

A BRFK szerint május 9-én öt kaposvári és egy érdi fiatal még a Balatonon döntött úgy, a fővárosba jönnek bulizni. Közben a társaság egyik résztvevője drogot rendelt egyik ismerősétől, amit a Kálvin téren át is vett tőle.

Aznap este el is indult a buli a Fő utcába, ahol csatlakozott hozzájuk egy érdi fiatal, valamint öt budapesti lány. Zenét hallgattak, alkoholt ittak ás kábítószert is fogyasztottak. Az egyik résztvevő éjjel egy óra után a Kálvin téren vett drogtól ámokfutásba kezdett: elkezdte szétverni a berendezést.

Miután magában is kárt tett, mentőt hívtak hozzá. Ezután ki akart ugrani az egyik ablakon. Ebben egy lány megpróbálta megakadályozni, de kiszabadulva a lány szorításából, átment egy másik szobába, és ott vetette ki magát az ablakon. A hatóságok a történteket követően felkutatták a dílert, akit másnap már azonosítottak és el is fogtak a Józsefvárosban.

A 24 éves férfit azonban nem tartóztatták le:

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.