A választások előtt a Hajógyári-szigeten is felhagytak a fakivágásokkal Tarlós István kérésére

2019. szeptember 6., 15:11

Szerző:

Főpolgármester úr általánosan leállította a fakivágásokat. Így minden területen, a Tabánban is és a Hajógyári-szigettel kapcsolatban is, társaságunk egyeztetéseket folytat

– válaszolta Főkert a 24.hu-nak, miután a portál rákérdezett, hány fát vágnak ki az épülő szabadidőpark miatt. A fővárosban 7 közterületen, illetve azok parkos területén már megkezdődtek a szabadidőparkok kialakítása a Budapest 2019 – Európa Sportfővárosa programsorozat keretében, de a szeptemberi átadások biztosan elmaradnak a fakivágások polgármesteri felfüggesztése miatt.

Tarlós István a Tabánon hasonló célokból tervezett fakivágásokra adott lakossági tiltakozásokra reagálva állíttatta le a fakivágásokat a fővárosban. A vitatott kivágásokkal kapcsolatban egyeztetést kezdtek a lakossággal, ezeket követően készülnek új tervek – írja a portál.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.