Tömegével lettek rosszul a gyerekek és a tanárok, 330-an hiányoznak egy hajdúsámsoni iskolából

2019. szeptember 20., 21:00

Szerző:

Valószínűleg ételmérgezés miatt 330 gyerek lett rosszul egy Hit Gyülekezete által fenntartott hajdúsámsoni általános iskolában – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. Erről egy édesanya mesélt a kereskedelmi televíziónak. A gyerekeket szerdán, a menzán kapott halrudakból és kukoricasalátából álló ebéd után fogta el a rosszullét. Szédülésre, hányásra, hasmenésre és lázra panaszkodnak, néhányuk annyira legyengült, hogy be kellett vinni őket a debreceni Gyermekgyógyászati Klinikára. A kórházban jelenleg 28 gyereket kezelnek kiszáradás miatt. Infúzióra kötötték őket, gyógyszeres kezelést kapnak.

Bár az iskolában népegészségügyi és élelmiszer-biztonsági vizsgálat is indult, nem rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet sőt, még a konyhát sem zárták be. Sok szülő emiatt az iskola Facebook-oldalán adott hangot a felháborodásának, Bujdosó Tibor viszont az RTL Klub Híradójának azt mondta, az oktatási intézmény minden hatósági intézkedést végrehajtott, az épületet folyamatosan fertőtlenítik, a gyerekeknek pedig biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.