Hajdúdorogon kormányhivatalnokok készíthettek hamis okiratokat ukrán állampolgároknak

2018. február 6., 15:32

Szerző:

Hamis okiratok megszerzésében segíthetett ukrán állampolgárokat két kormányhivatali alkalmazott Hajdúdorogon. Január 24-én a két tisztségviselőt két másik magyar állampolgárral együtt őrizetbe vették – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annyit megerősített a portál érdeklődésére, hogy hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt őrizetbe vettek négy magyar állampolgárt. A nyomozást még 2017. május 4-én rendelték el.

Csige Tamás polgármesternek aránytalan erejűnek tűnt a rendőri fellépés
Fotó: Csige Tamás/Facebook

Hajdúdorogon helyi források kiterjedt bűnözői hálózatról beszéltek a Magyar Nemzetnek. – Mindenki tud az ügyről, de mi se névvel, se névtelenül nem nyilatkozhatunk semmiről – mondták a lapnak a helyiek.

Szemtanúk szerint január 24-én a nagy erőkkel kiszálló rendőrök megállítottak a városban egy ukrán rendszámú autót. Igazoltatták a sofőrt, átkutatták az autót, ezután mentek a járási hivatal irodájába, ahol letartóztatták a két kormány. Bilincsben vezették el őket, lakásukban házkutatást tartottak, iratokat foglaltak le.

A portál újságírói megtalálták azt a házat, ahol házkutatást tartottak a rendőrök. Értesüléseik szerint az ingatlanba negyven ukrán állampolgár volt lakcím szerint bejelentkezve.

Hajdúdorog szocialista polgármestere, Csige Tamás elmondta, hogy aránytalan erejűnek tűnt egy vélelmezett közokirat-hamisítási ügyhöz képest a rendőri fellépés.

– Sajnos engem sem tájékoztattak bővebben a járási hivatal, illetve a rendőrség részéről. Ennek ellenére meg kellett nyugtatni a lakosság kedélyeit, mert sokan már arra gyanakodtak, hogy migránsokat vagy éppen „pomogácsokat” fogtak a rendőrök – mondta a polgármester.

Csige nem tud arról, hogy korábban tömegével jelentettek volna be ukrán állampolgárokat a városban. Polgármesterként évente 40–50 új magyar állampolgár teszi le náluk az állampolgári esküt. Többségük Kárpátaljáról érkezik.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy vegyék el azoktól az ukrán és orosz állampolgároktól a magyar nyugdíjat, akik csak amiatt jelentkeztek be a határ menti magyar falvakba. Egy 1963-as szovjet–magyar államközi egyezmény miatt ugyanis a magyar lakcímmel bíró ukrán állampolgárok is igénybe vehetik a magyar szociális, egészségügyi és nyugdíjellátást.

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.