Áfacsalás miatt emeltek vádat Hajdú Péter volt cégének ügyében – azt nem tudni, Mr. Frizbi a vádlottak padjára ül-e

2020. június 12., 17:48

Szerző:

Mind a Fővárosi Főügyészség, mind a Fővárosi Törvényszék megerősítette a Magyar Hang értesülését, miszerint eredményes volt a négy évig tartó nyomozás Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél,

az eljárás idén június elején vádemeléssel végződött.

Hajdu amúgy nemrég szerződött Mészáros Lőrinc feleségének tévécsatornáihoz, vezérigazgatónak.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtották be a vádiratot.

Vagyis áfát csaltak.

A különösen nagy vagyoni hátrány azt jelzi, 50 és 500 millió forint közötti összegben nem fizették meg a közterhet. Ez 5 és 10 év közötti szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény.

Az akkor még Hajdú Péter vezette vállalkozásnál 2016 tavaszán indítottak nyomozást az adóhatóság nyomozói, ez zárult most vádemeléssel. Ahogy a főügyészség írja, két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” azt nem árulhatják el, Hajdú a vádlottak között van-e.

Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, oly módon, hogy egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos. A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

Áprilisban jelent meg az adóhatóság friss tartozói szégyenlistája, melyen a korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel.

A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás 800 millió forint felett van. Ezzel szinte egy időben lett Hajdú Péter – immár alkalmazottként – a Mészáros Lőrinc feleségének nevén lévő tévécsatornák, a Life TV és az Ozone TV vezérigazgatója.

A Magyar Hang kereste az ügyben Hajdu Pétert is, de nem reagált a lap megkeresésére.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.