Kicsinyét féltő vaddisznó rontott egy vizslára a Hajógyári szigeten, a szerencsétlen kutya súlyosan megsebesült, a vadakat nem találják

2019. december 13., 15:45

Szerző:

Vaddisznó támadott meg egy kutyát a Hajógyári-szigeten csütörtök este, közölte az Index-szel az Óbudai Kutyás Egyesület elnöke, Gáspár Zsófi.

Gáspár Zsófit elmondta, hogy egy vizslát sétáltattak a gazdái a K-híd mellett található parkolótól nem mesze, északra, a kivilágított sétányon. A kutya labda után szaladt, amikor rátámadt egy kicsinyét féltő vaddisznó, amelynek agyara belefúródott a vizsla térdébe és átvágta a szalagokat.

A megsérült kutya sokkos állapotba került, a vaddisznót pedig a kutya gazdáinak üvöltése üldözte el. A vizslát ezután ölben vitték orvoshoz, ahol több órán keresztül műtötték.

A közterület-felügyelet munkatársai a bejelentés után még az esete átfésülték a szigetet,sőt pénteken is folytatták a kutatást, de csak az állatok nyomait találták meg.

Ma egy állatbefogó is bejárja a szigetet. Ha sikerül befogni a vaddisznókat, a sertéspestis miatt először meg kell vizsgálni az állatokat. Ha egészségesek, akkor elköltöztetik, tudatta a portállal Rácz Péter, a felügyelet vezetője.

Vaddisznó szilaj vágtája a Római-parton
Fotó: Facebook/Rusznyák Rudolf

A K-hídtól délre korábban élt egy feltehetőleg emberek között nevelkedett vaddisznó, de az az állat eddig nem jelentett veszélyt sem kutyákra, sem emberekre.