Hadházy apja belelépett egy szögbe, de a sürgősségin nem kapott tetanusz elleni oltást, mert „túl drága"

2018. október 11., 16:15

Szerző:

„Újabb kis kórházi abszurd, amiben benne van a magyar egészségügy minden nyomora. Édesapám (...) valamelyik este belelépett egy szögbe, a kórház traumatológia osztályán

türelmesen kivárta a 3 órát (...)

A lelkiismeretes személyzet a szakma szabályai szerint ellátta sebet, kiszedte a szög által bevitt zoknidarabot stb. A végén azonban jött a meglepetés, tetanusz vakcinát ugyanis nem kapott  – merthogy a traumatológián nem adhatnak be olyat, mert sokba (1500 azaz ezerötszáz magyar forintba) kerül (...) – írja Facebook posztjában a politikus, aki a véleményét is kifejti az üzenetben:

(Zoom nyomán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.