Hadházy Ákos végrehajtót küld a közmédiára

2019. április 24. 19:23 - szerző: 168 Óra

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy rövidesen végrehajtót küld a Hirado.hu-hoz. A politikus ugyanis több helyreigazítási pert is megnyert az MTVA-val szemben, de a bíróság által megítélt sérelemdíjat még se ő, se édesapja nem kapta meg.

A portálon róla és édesapjáról valótlan állításokat közöltek, ezért a bíróság helyreigazításra kötelezte az oldalt. Ennek a Hirado.hu végül eleget is tett, de a megítélt 600–600 ezer forintos sérelemdíjat a mai napig nem fizette ki az állami cég.

2017 januárjában az oldal azt állította róla, hogy a politikus édesapjával együtt földmutyiban érintett, és hogy strómanok nevére szereztek földeket. 2018 januárjában pedig az Origo nyomán azt írták, hogy Hadházy Ákos rendszeresen egyeztet Simicska Lajos fiával az LMP és a Jobbik együttműködéséről. Tavaly februárban és idén márciusban tette közzé a portál, hogy valótlanságokat állítottak a képviselővel kapcsolatban. 

– A közpénzen végzett aljas lejáratásukért az Önök adófizetői pénzéből kellene fizetniük, de most az egyszer úgy tűnik, spórolnak Önöknek. Nem úgy mint akkor, amikor milliárdokat költöttek el kamu megbízásokra

– jegyezte meg Hadházy Ákos.