Soma Mamagésa és Vujity Tvrtko előadására is futotta Pásztón a legszegényebbeknek szánt EU-s pénzből

2019. december 27., 15:59

Szerző:

„Karácsony idején még fájóbb azokat a csalásokat látni, ami a legszegényebbek felemelésére szánt EU-s pénzek ellopását jelenti. Rétvári Bence unokatestvérének 200 milliós projektje nagy sajtófigyelmet kapott az induláskor. Mégsem figyeltek arra, hogy legalább a látszata meglegyen annak, hogy a különösen hátrányos helyzetű Pásztón és környékén a 200 millió jó részét nem kamu programokra és képzésekre fordítják” – írta Hadházy Ákos Facebook-oldalán.

A független országgyűlési képviselő ezúttal a Nők Civilben Egyesület rendezvényeire hívta fel a figyelmet. A szervezet 200 millió forintot nyert el. Ebből a pénzből többek között júniusban két délutánra hirdettek Pásztón összesen 20 órás képzést Együttműködési technikák és érzelmi intelligencia fejlesztése témakörben. A képviselő szerint azoknak, akik aláírásukkal igazolták, hogy ott voltak a képzéseken, 15 ezer forint motivációs díjat, Hadházy Ákos megfogalmazása szerint „hallgatási pénzt” adnak.

A Jó gyakorlatok - Nők a vidékfejlesztésben tematikában az uniós támogatásból bemutatkoztak a pásztói divat és ruhaüzletek, kozmetikusok, fodrászok, illetve Soma Mamagésa beszélt az Új Energiákról és Új Tudatosságról. Volt mellett egy félnapos program is, a „Hatékonyan és rugalmasan a munka világában” című előadás és konzultáció, amelynek fénypontja Vujity Tvrtko „Túl minden határon” című előadása volt.

A szervezet vezetője egyébként Rétvári Bence KDNP-s államtitkár unokatestvére, Huczekné Rétvári Mónika.

„Amikor ki merik írni, hogy a programban 1500 ember fog képzést kapni, vagy valamilyen frenetikus programon részt venni - ez azt jelenti, hogy résztvevőnként 133 ezer forintot költenek el. Tessék belegondolni, hány mélyszegénységben élő ember fagyoskodik reménytelenül abban a körzetben, és tessék közben Rétvári Bencére és unokatestvérére gondolni”

– jegyezte meg Hadházy Ákos.

A politikus elküldte adatkérését az egyesületnek arról, hogy kik és mennyit keresnek a rendezvényeken, de a kért adatokat egyelőre nem kapta meg. Az egyesület honlapja szerint voltak olyan rendezvények, ahol viszonylag sokan vettek részt, így például Vujity Tvrtko, Csernus Imre vagy Szily Nóra fellépéseire sokan voltak kíváncsiak.

Hadházy Ákos hozzátette, csak remélni tudja, hogy a fellépők a gázsit eltéve nem fogják azt hinni, hogy Magyarországon a legszegényebbeknek szánt EU-s pénzek megfelelő helyre folynak el.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.