Hadházy feljelentése miatt nyomozás indult Szabó Zsolt választókerületében

A feljelentést Hadházy Ákos független képviselő tette ismeretlen tettes ellen.

2020. szeptember 14., 12:46

Szerző:

Miként Facebook-posztjában beszámol róla, Heves megyei 3. számú választókörzet közbeszerzéseinek ügyében a rendőrség elrendelte a nyomozás.

Hadházy arra gyanakszik, hogy a fideszes Szabó Zsolt hatvani körzetében a közbeszerzés nagyon hasonlóképpen zajlott, mint Boldog István körzetében. Boldog Istvánt még májusban hallgatták ki hivatali vesztegetés elfogadása és közbeszerzési eljárásban elkövetett bűntettek megalapozott gyanújával - írja a hvg.hu.

Szabó Zsolt választókerületében az önkormányzatok uniós beruházásainál 18 településen ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre.Ezért Hadházy úgy látja “irányítottan és összehangolt magatartással korlátozták a versenyt”, amiért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Ezt Hadházy dokumentumokkal is alá tudja támasztani.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.