Hadházy Ákos: Sajnálom, ha az engem cipelő őrök meghúzták a hátukat

2019. január 22., 17:28

Szerző:

A hvg.hu ma hozott nyilvánosság egy új videót arról, hogy a biztonsági őrök hogyan hajították ki Hadházy Ákost az MTVA székházából 2018. december 17-én, Erre reagált a független országgyűlési képviselő a következő Facebook-posztban.

Hadházy Ákos, Szél Bernadett több ellenzéki képviselő társaságában a december 16-i tüntetés nyomán ment be az MTVA székházába, hogy az állami televízióban, az M1-en felolvassák az ellenzék öt követelését. Ezt nem sikerült elérniük, Hadházy Ákost és Szél Bernadett-tet másnap reggel kihajították az épületből, és bár feljelentést tettek, ezt az ügyészség hétfőn elutasította, arra hivatkozva, hogy a politikusok voltak azok, akik jogsértően viselkedtek, amikor meg akarták zavarni az MTVA működését. Az ügyészség láthatólag arra hivatkozik, amit korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, vagyis hogy az országgyűlési képviselőknek ugyan joguk van ellenőrizni közintézmények működését, a közintézmények működését befolyásolni azonban nincs.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.