Hadházy Ákos: A 22 éves Rácz Zsófia egy kamuszervezet kamurendezvényén vett részt a hétvégén

2020. január 18., 15:08

Szerző:

Egy érpataki kamurendezvényen ismerkedett a fiatalokkal a 22 éves helyettes államtitkár – állítja a Facebookon és a Klubrádiónak adott nyilatkozatában Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő szerint szomorú, hogy Rácz Zsófia – akinek kinevezéséhez törvényt is módosított a kormánypárti kétharmad – politikusi tevékenységének „legelső napján már megmerítkezett a szimpla propagandahazugság posványában”.

Rácz Zsófia közösségi oldalán számolt be róla, hogy január 10-én országjárásra indult, ennek első állomása pedig Érpatak volt. Ott a helyettes államtitkár elvileg az agráriumban élő és dolgozó fiatalokkal találkozott az – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és két, kormányközeli egyesület közös rendezvényén.

Az eseményekről készült fotók alapján azonban az érpataki rendezvény inkább tűnik ifjú és éltesebb kormánypárti politikusok összejövetelének. A programon részt vett a KDNP-s Nacsa Lőrinc, Nagy István agrárminiszter, Gyopáros Alpár kormánybiztos, Szocska Ábel püspök, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Szalay-Bobrovniczky Vince civil ügyekért is felelős helyettes államtitkár, valamint Simon Miklós országgyűlési képviselő. Az eseményen felszólalt Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés fideszes elnöke is.

Népszava viszont a gondola.hu cikkét kiszúrva azt írja, hogy

a tapasztalatgyűjtés a KDNP Önkormányzati Tanácsának ifjúsági és vidékfejlesztési konferenciával összekötött tisztújító gyűlése volt, és a beszámoló szerint külön örültek Rácz érkezésének.

A konferenciát a másfél hektáron elterülő érpataki Zsindelyes Cottage nagytermében tartották, a programot közösen rendező IKSZ, az Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület és a Hierotheosz Egyesület hangulatos disznótorost is szervezett a hétvégére.

A Népszava arról is ír, hogy a Hierotheosz honlapja furcsa képet mutat. A 2011-ben, Máriapócson alapított görögkatolikus szellemiségű egyesület oldalán főként konferenciáról készített fotók láthatóak, beszélő és hallgató fejekről. Beszámolnak viszont többmilliós EFOP-támogatásból szervezett határon túli városnéző túrákról, politikusok által szívesen látogatott ifjúsági találkozókról, vagy ahogy a balsai gyerekek a Társadalmi szerepvállalás erősítése programból egy üres terem közepén tornáznak, a polgármester jelenlétében.

A Hierotheosz a jelek szerint szervesen összeforrt az érpataki disznótorban is résztvevő Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Egyesülettel (IFSZE), a lap az IFSZE önálló működésére utalást sem talált a neten, csak a Hierotheosz vonatkozásában.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.