Titkolja a kormány, működik-e az a maszkgyártó gép, amit Orbán Viktor egy PR-videóban látogatott meg

2020. július 23., 11:38

Szerző:

Április 4-én látogatta meg Orbán Viktor miniszterelnök azt a Kínából érkezett maszkgyártó gépsort, amelyet a sátoraljaújhelyi börtönben üzemeltek be. Mégpedig nagy reményekkel: állítólag a kapacitása 2,8 millió darab/hónap.

Most Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kérdezte meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert:

  • Üzemel-e jelenleg a maszkgyártó gép(sor), s ha igen, hol?
  • Milyen típusú maszkok gyártására alkalmas a Kínából beszerzett gyártósor?
  • Milyen mennyiségben gyártottak eddig maszkokat a hivatkozott maszkgyártó gépen?
  • Hová kerültek a legyártott maszkok, kinek adtak át- vagy értékesítettek azokból és milyen mennyiségben?

Helyette Pintér Sándortól kapott választ,

aki igazából nem is válaszolt a politikusnak.

Mint a hvg.hu szemlézte, a belügyminiszter azt írta, a börtönben elhelyezett gépsor egyszer használatos maszkok gyártására alkalmas, de az nem derült ki, hogy ez a gép most üzemel-e vagy sem, ahogy az sem, hogy hány darab maszkot gyártottak ott eddig.

Hozzátette, „a büntetés-végrehajtási szervek az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek enyhítése érdekében minden erőfeszítést megtesznek a védőeszköz szükségletek kielégítésére, a védőeszközökkel való folyamatos ellátottság biztosítására.”

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.