Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott – Hadházy ezt a táblát tartotta a felszólaló Orbán elé az Országházban

2019. október 21., 14:07

Szerző:

Négyhetes szünet után, hétfőn megkezdte őszi ülésszakát a parlament, Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában beszámolt arról, hogy abban a száz napban, amíg a parlament nem ült össze, mit vitt véghez a kormány. Kitért az önkormányzati választásokra, amelyet mindenhol sikeresen bonyolítottak le.

– Minden polgármesterrel és képviselő-testülettel együttműködünk, aki maga is kész az együttműködésre – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a kormány megerősítést kapott munkájához, hiszen a kormánypártok a szavazatok több mint 50 százalékát megszerezték.

Ebben a pillanatban Hadházy Ákos független képviselő egy táblával lépett a pulpitus elé, amelyen az állt:

„Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott.”

Fotó: Facebook/Tordai Bence

Orbán a beszédét is megszakította, és

megpróbálta kivenni Hadházy kezéből a táblát,

de nem sikerült neki.

Hadházytól végül nem Orbán, hanem fideszes parlamenti képviselők kobozták el a táblát. Egyikük, Bíró Márk ki is vitte az ülésteremből. Amíg a fideszesek a független kollégájukkal hadakoztak, Font Sándor a pulpitus előtti zászlóval takarta el a táblát.

A közjátékban aztán Kövér László házelnök is megszólalt, kérve az ellenzéki képviselőket, hogy abból a „választási vereségből”, amelyet október 13-án elszenvedtek, ne vonják le azt a következtetést, hogy az eddig is folytatott „háborús politika” a célravezető.  – Ennek lesznek következményei – üzente Hadházynak.