Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Hadházy Ákos szerint Kispest MSZP-s vezetése 10 évre egy Mészáros Lőrinc közeli cégnek passzolná át a kerületi közétkeztetést

2019. december 11. 20:41 - szerző: 168 Óra

Csütörtökön a kispesti Költségvetési Bizottság azt tervezi, hogy tíz évre, mintegy 10 milliárd forint értékben, verseny nélkül ismét koncesszióba adja a közétkeztetést - írja Hadházy Ákos a Facebookon. A független országgyűlési képviselő szerint ugyan hivatalosan három pályázó van, de győztes csak egy lehet, a másik kettő ugyanis nem tette le a pályázathoz előírt ötmilliós biztosítékot.

A szocialista vezetésű önkormányzat pályázatán a győztes cég így várhatóan a Szakácstündér Kft. lesz, amit egy éve alapított a BKV Előre 24 éves focistája, Csákó Gergő.

A képviselő szerint a cégnek referenciái sem nagyon vannak, csak néhány hónapot főzött Balmazújvárosban, de Hadházy szerint lehetséges, hogy csak papíron, itt ugyanis egy létező, közétkeztetéssel foglalkozó céggel közösen szolgáltatott csak.

A pályázatról elérhető dokumentumok azonban azt sugallják, hogy a Szakácstündér Kft.-nek a győzelme esetén sem nagyon kell csinálnia semmit, alvállalkozóként ugyanis a kispesti közétkeztetést jelenleg is intéző Klassz Menza Kft. intézné, ami mögött ugyanaz a tulajdonosi kör áll, amely kapcsolatba hozható Mészáros Lőrinccel.

„Verseny nélkül megbízást adni kamucégnek, a korrupció melegágya (és enyhén fogalmaztam). A kispesti bizottság még dönthet úgy, hogy holnap nemet mond erre. Ha nem, akkor minden tisztességes ellenzéki politikust arcon köp. És nem csak Kispesten” - írta Hadházy.