Feljelentést tettek Borkai Zsolt fia miatt, aki hatalmas fizetést kaphatott a Győri ETO sportklubjától is

2019. október 15., 17:16

Szerző:

„Emlékeznek még Borkai Ádámra, a győri polgármester 24 éves fiára? Ő az, aki havi egymilliós fizetést kap egy nulla bevételű, vagyis feltehetően nem működő cégtől, amely véletlenül az apuval együtt szexpartizó ügyvédhez köthető. Ez elég egyértelműen bűncselekmény, meg is tettem a feljelentést az ügyben” – jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.

Hadházy Ákos emlékeztetett arra, hogy a győri polgármester, Borkai Zsolt fia nemzetközi kapcsolatok koordinátoraként szerepel a Győri Audi ETO Kézilabda Club honlapján. Ez az a csapat, amelynek Borkai Zsolt polgármesterként idén márciusban 13 millió forint önkormányzati támogatást javasolt a szokásos évi apanázson felül. A képviselő hozzátette, hogy lehet, hogy kell még egy kiegészítést tennie a feljelentéshez.

Hadházy Ákos megjegyezte, hogy a jelek szerint az eredetileg futballista Borkai Ádám sportmenedzseri karrierje szépen halad, a győri női kézilabdacsapatnál, a 2019/2020-as szezonra szóló, tao-támogatás iránti kérelemben már mint technikai vezetőként szerepel. A politikus megosztotta a kérelmet is, amely szerint a Győri ETO két ember fizetését oldja meg felerészben a sportcsapatoknak felajánlott társasági adóból: Bartha Csaba klubelnökét és Borkai Ádámét.

„Azt nem tudjuk pontosan, mennyit keres az ETO-nál a Borkai-fiú, csak azt, hogy kettejük teljes, éves bérköltsége 21,9 millió forint, aminek a kérelem szerint a fele lenne a támogatás. Két embernek ez átlagosan havi bruttó 900 ezernél többet jelentene, de persze nem biztos, hogy ők ketten ugyanannyit kapnak kézhez”

– közölte Hadházy Ákoa.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a kérelem szerint Borkai Ádámnak és Bartha Csabának nincs meg a szakmai jogosítványa, annak beszerzése folyamatban van.

szexbotrányhős Borkai Zsolt ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kilép a Fideszből, de független polgármesterként folytatja tevékenységét.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.