Hadházy Ákos feljelentést tesz a szökött macedón exkormányfő miatt

2018. november 15., 09:44

Szerző:

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a volt macedón kormányfő, Nikola Gruevszki Magyarországra szökése kapcsán azt írja Facebook-oldalán, hogy az útlevél nélkül illegálisan érkező elítélt bűnöző csak az Orbán-kormány döntése nyomán jöhetett. Ő ma feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen illegális határátlépés segítése tényállás miatt.

„A magyar kormány egy illegális bevándorlást támogató szervezet. (Elismerte, hogy egy illegálisan, útlevél nélkül érkezett köztörvényes bűnözőt bujtatgatunk. Ez nem történhet máshogyan csak kormánydöntéssel). A jogászaim tanácsára a mai napon feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen illegális határátlépés segítése tényállás miatt”

– írja Hadházy posztjában. 

Macedón sajtóértesülések szerint Nikola Gruevszki Orbán Viktor házában – ezt Havasi Bertalan miniszetrelnök sajtófönöke cáfolta –, vagy egy budapesti luxusszállodában tartózkodik. A Miniszterelnökség közleménye szerint azért nem a röszkei tranzitzónában várja a magyar hatóságok döntését, mert egykori kormányfőként különleges menekültügyi eljárás dukál neki. Pedig ahogy a Magyar Helsinki Bizottság felhívta rá a figyelmet, a hatályos jogszabályok szerint útlevél hiányában a macedón exkormányfőnek jelenleg a magyar-szerb határon lévő tranzitzóna egyik konténerépületében kellene várakoznia menedékjogi kérelmének elbírálására.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.