Egymillió forintos bírságot kapott Hadházy Ákos az adatvédelmi hatóságtól

2020. július 10., 17:40

Szerző:

Egymillió forintos büntetést kapott Hadházy Ákos a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (NAIH). A független parlamenti képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy a határozat arra is utasítja, hogy töröljék az Európai Ügyészségért folytatott kampány során gyűjtött kapcsolattartási adatokat.

Az indoklás szerint Hadházyék nem adtak megfelelő tájékoztatást, amikor 2018-ban és 2019-ben aláírásokat gyűjtöttek azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke jogsértőnek minősítette az aláírók kapcsolattartási adatainak kezelését.

„A jól időzített döntés alkalmából azért szeretném feltenni a kérdést, hogy Péterfalvi elnök urat – aki szívesen nyilatkozgat bármiről, amit az ellenzék csinál, hogy mennyire aggályos adatvédelmi szempontból –, hogy nem zavarja-e a Kubatov-lista létezése és működtetése? Az sem, hogy ma már egészen egyértelmű, hogy nem csak a szimpatizánsok vannak rajta?”

– tette fel a kérdést Hadházy Ákos.

A képviselő jelezte, hogy bírósághoz fordulnak a határozat miatt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.