Hadházy Ákos állatorvosként szedte ízekre Vajna Tímeát

2018. október 29. 05:20 - szerző: Ágoston Zoltán

A független országgyűlési képviselő, az LMP hivatására nézve állatorvos volt társelnöke vasárnap délután írt egy Facebook-posztot, amelyben állatorvosként azt állítja, hogy semmi szükség nem lehetett arra, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos felesége magánrepülőgéppel menjen Los Angelesbe orvoshoz vinni Chanelt, a veseproblémákkal küzdő macskáját. A politikus azt állítja, állatorvosként nem tudja elképzelni, hogy ez a macska olyan kezelést kaphatott volna, amelyet Magyarországon ne kaphatott volna meg. Főleg azért, mert Vajna Tímea leírása szerint a macska krónikus veseelégtelenségben szenved, amelyre egyszerűen nincs olyan gyógymód, amelyet amerikai állatorvosok vállalkozhatnak, magyarok viszont viszont nem. Úgynevezett peritoneális dialízissel lehet ugyan próbálkozni, de az is csak átmenetileg, néhány napig-hétig javíthat az állat állapotán, gyógyulást és kitartó javulást azonban biztosan nem hoz. Ráadásul a macskát Magyarországon is lehetne kezelni, más kérdés, hogy éppen a korlátai miatt nem alkalmazzák. Azt egyébként Vajna Tímea is leírja, hogy a magyar állatorvok a legjobbak a világon.

 

Hadházy Ákos ezután arról is ír, hogy Vajna tímea és a macskája magánrepülőgépes útját gyakorlatilag a magyar adófizetők állják.

„Vajna András ugyanis a sok milliárdos, ocsmány és hazug állami propaganda hirdetésekből kitartott, a kormány számára kellemetlen híreket elhallgató, az Orbán-kormány számára veszélyes politikusokat pedig mocskos rágalom hadjáratokkal lejárató TV2 tulajdonosa. Ráadásul horribilis magánvagyona egyik alapját a kaszinó koncessziók jelentik, ezek a kaszinók pedig számos kedvezményben részesülnek - először is azzal, hogy a személyre szabott törvényeknek köszönhetően nincsen konkurenciájuk”

– állapítja meg. Vajna Tímea magánrepüllőgépes útját korábban éles hangon kritizálta az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is.