Hadházy Ákos a néphülyítés ellen szervez tüntetést

2018. november 20., 11:36

Szerző:

Hadházy Ákos, volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő tüntetést szervez december 9-én 15 órára az MTVA székháza elé, December 9-én nemet mondunk a néphülyítésre! címmel.

– A közszolgálati televízió egyetlen hírben sem számolt be arról, hogy sok ezren már több, mint 270 ezer aláírást gyűjtöttek az Európai Ügyészségért. Ez azonban csak egy példa a hírek elhallgatására, a néphülyítő kormánypropaganda bűnös kiszolgálására. Ha önnek is elege van a közpénzekből fenntartott hazug híradókból, a propagandagyárrá züllesztett állami médiából, a hírcsalásokból, a valóság elhallgatásából, akkor dec 9-én jöjjön el a rendszer jelképéhez, a Magyar Televízió székházához! Segítsen kikényszeríteni, hogy legalább egyszer beszéljenek az Európai Ügyészségről és tiltakozzon Ön is a néphülyítés ellen!

– írja az esemény leírásában Hadházy.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A tüntetés időpontja jelképes, ugyanis hét évvel ezelőtt Nagy Navarro Balázs, az MTVA volt munkatársa éhségsztrájkja és a több mint négy évig tartó demonstráció elérte az akkori hírigazgató, Élő Gábort távozását.

– Azóta azonban már megszűnt a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a kormány barátai talpnyaló propagandasajtóvá tették a TV2-t, Origót, a megyei lapokat, országos rádiókat. Nem álltunk ki elegen, hagytuk, hogy ez is megtörténjen – állapítja meg Hadházy.

A demonstráción többek között felszólal Hadházy Ákos, az uniós ügyészség aláírásgyűjtés elindítója, és Nagy Navarro Balázs újságíró, szakszervezeti vezető, a Tiszta Kezek Mozgalom egyik alapítója.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.