Feltörték az erzsébetvárosi önkormányzat honlapját, Niedermüller Péter polgármestert gyalázták rajta

2019. november 12., 14:38

Szerző:

Feljelentést tett az erzsébetvárosi jegyző kedden délelőtt, miután kétszer is feltörték ismeretlenek hétfő délután az önkormányzat honlapját, és trágár szöveggel fenyegették meg a kerület új vezetőjét – tudta meg az Index.

Niedermüller Péter polgármester szerint a hackertámadás azután történt, hogy a VII. kerület új vezetése elkezdte nyilvánosságra hozni az önkormányzati cégek szerződéseit. Az oldal jelenleg nem érhető el, karbantartást végeznek rajta. Niedermüller azt mondta a portálnak, azért döntött úgy, hogy felfüggeszti az önkormányzati honlapot addig, míg megfelelően le nem tudják azt védeni, mert minősíthetetlen stílusú, ordenáré szövegekre nincs szüksége a kerületi nyilvánosságnak.

Fotó: Index/Olvasói levél

– Bizonyos köröknek a kedvence vagyok – magyarázta, hozzátéve, hogy nem veszi magára a személyét gyalázó szövegeket, amelyek könnyen összefoglalhatóak abban, hogy „kommunista zsidó”. Elmondása szerint politikai pályafutása alatt már hozzászokott a rendszeres, sokszor rasszista indíttatású támadásokhoz, de a kerület lakosságát szeretné megkímélni ettől a közéleti stílustól.

EP-vita a magyar jogállamiságról
Fotó: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

Jelenleg azt vizsgálják, hogy ki férhet hozzá az önkormányzat elektronikus felületeihez. 

Niedermüller Péter összellenzéki támogatású polgármester hivatalba lépésekor ígért teljes és alapos elszámoltatást. Ezen belül átvilágítják a bulinegyedet is magában foglaló kerület gazdálkodását, a cégek eljárásmódját és szerződéskötéseit. Az átvilágítás egy részét Czeglédy Csabára bízta a kerületvezetés, amit a kormánymédia és ellenzéki pártok is kifogásoltak.

Közvetlenül a hackertámadást megelőzően azonban Niedermüller nyilvánosságra hozta, hogy tucatnyi ügyvédi irodának több száz millió forintot fizetett ki az önkormányzat, a szerződések egy részénél pedig nem lehetett megállapítani, hogy mire fordították az összegeket, mert a megbízás tárgya például szóbeli tanácsadás volt. Van olyan ügyvédi iroda, amelynek 2018 januárja és 2019 októbere között 260 millió forintot adott az önkormányzat.

Niedermüller szerint mindenesetre a most történtekből is egyértelmű, hogy vannak bizonyos szereplők, akik okkal tartanak az átvilágítástól.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.