Előkerült a mellőzött kampányguru: újra Habony Árpád irányítja a Fidesz és a kormány propagandáját

2020. január 24., 07:23

Szerző:

A Népszava számolt be háttérinformációk alapján az utóbbi időben háttérbe húzódott Habony Árpádról, a Fidesz mindenható kampánygurujáról.

- Árpád nem abban a legjobb, hogy a semmiből talál ki zseniális témákat. Sokkal inkább abban, hogy létező ügyekben találja meg a kommunikációs lehetőségeket, ráadásul össze is tudja fűzni ezeket egy narratívává. A Szeviép-ügyet tárgyaló bíró körül kirobbant botrány, a börtönkártérítések ügye és a gyöngyöspatai romáknak kifizetendő mintegy százmillió forint beilleszthető egy kommunikációs stratégiába – mondta egy kormányzati forrás a napilapnak Habony Árpádról, a kormány kommunikációs "gurujáról".

A lap információi szerint ugyanis már a tanácsadó keze nyomát viselik azok az új „kedvenc” témák, amelyeket a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök is megpróbál napirenden tartani: az „üzletszerűen űzött börtönkártérítési perek”, a gyöngyöspatai romák „munka nélkül felvett milliós kártérítése”, valamint a „korrupt bíróságok”.

A Népszava még december végén írta meg, hogy Habony Árpád - azok után, hogy az elmúlt időszakban inkább külföldön, leginkább Londonban tartózkodott - ismét aktív szerepet vállal majd a magyar belpolitika alakításában. Ennek az is jele volt, hogy hazahívták londoni nagyköveti posztjáról Szalay-Bobrovniczky Kristófot, aki a kommunikációs tanácsadó egyik közvetlen munka-, és üzlettársa.

Habony Árpád és Rogán Antal