Visszaállították a Viking Sigyn kapitánya által törölt üzenetek egy részét

2019. szeptember 25., 09:40

Szerző:

Informatikai szakértők vissza tudták állítani a Viking Sigyn hajóskapitánya által törölt üzenetek egy részét - írja a Bors. A lap birtokába jutott nyomozati iratok alapján Jurij C. elismerte, hogy nem vette észre a Hableánnyal történt ütközést.

„Nem láttam. Nem vettem észre. Lehet, hogy megütöttem, összeütköztem vele. Folyik a tisztázás, lehet, hogy az eredmény az lesz, hogy az én hibám”

- írta egyik hozzátartozójának a kapitány a katasztrófa másnapján a Bors szerint. Úgy tudják, hogy Jurij C. a nyomozás adatai alapján a törölt üzeneteket a rokonának és a másodkapitányának küldte.

Jurij C. hatalmas adatmennyiséget törölt telefonjáról a baleset után. A Hableány elhunyt magyar kapitányának családját képviselő ügyvéd, Gulyás Krisztián szerint az, hogy Jurij C. ezeket leírta egyik családtagjának, teljesen emberi reakció, de a  józan ész szerint egy baleset érintettje olyan üzeneteket töröl, amelyek terhelőek lehetnek rá nézve.

Jurij C. letartóztatásban van Magyarországon vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése, segítségnyújtás elmulasztása miatt, de egy feljelentés nyomán hamis tanúzásért és hamis vádért is felelnie kell a törvény előtt.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.