Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Áldozatonként 300 millió forintot kérhetnek a Hableány áldozatainak hozzátartozói

2019. november 29. 13:20 - szerző: 168 Óra

Áldozatonként egymillió svájci frankot, vagyis 300 millió forintot is kérhetnek a bíróságon a Hableányt elsodró Viking Sigyn kapitányától - írja a Ripost. A lap értesülései szerint az áldozatok családjai a büntetőeljárástól függetlenül is be tudják nyújtani a kártérítést.

A Hableány elhunyt kapitányának és matrózának családja már jelezte a kárigényét a hajót üzemeltető Panoráma Deck Kft. felé. A 35-35 millió forint azonban csak a munkahelyi baleset miatti kártérítés, a Viking Sigynt üzemeltető svájci cégtől ennél többre számítanak.

„Amennyiben nem sikerül megegyeznünk, és bíróságra kell menjünk, úgy a helyi gyakorlat értelmében áldozatonként akár 1 millió svájci frank, tehát 300 millió forint is kérhető. Ha ezt mindenkinek ki kell fizetnie, akkor nagy bajban lesz a cég. Az pedig csak Jurij C. munkaszerződésén múlik, hogy mindebből mennyit fognak ráterhelni” - mondta a lapnak Gulyás Krisztián, az áldozatok családját képviselő ügyvéd. Októberben ennek az összegnek még csak a harmadát valószínűsítették az ügyvédek.

A Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. szintén gondolkodik a kártérítésen, a lap szerint velük már tárgyaltak a Viking Sigynt biztosító társaság emberei.

A Viking kapitánya ellen csütörtökön emeltek vádat a dunai hajóbaleset miatt.