Áldozatonként 300 millió forintot kérhetnek a Hableány áldozatainak hozzátartozói

2019. november 29., 13:20

Szerző:

Áldozatonként egymillió svájci frankot, vagyis 300 millió forintot is kérhetnek a bíróságon a Hableányt elsodró Viking Sigyn kapitányától - írja a Ripost. A lap értesülései szerint az áldozatok családjai a büntetőeljárástól függetlenül is be tudják nyújtani a kártérítést.

A Hableány elhunyt kapitányának és matrózának családja már jelezte a kárigényét a hajót üzemeltető Panoráma Deck Kft. felé. A 35-35 millió forint azonban csak a munkahelyi baleset miatti kártérítés, a Viking Sigynt üzemeltető svájci cégtől ennél többre számítanak.

„Amennyiben nem sikerül megegyeznünk, és bíróságra kell menjünk, úgy a helyi gyakorlat értelmében áldozatonként akár 1 millió svájci frank, tehát 300 millió forint is kérhető. Ha ezt mindenkinek ki kell fizetnie, akkor nagy bajban lesz a cég. Az pedig csak Jurij C. munkaszerződésén múlik, hogy mindebből mennyit fognak ráterhelni” - mondta a lapnak Gulyás Krisztián, az áldozatok családját képviselő ügyvéd. Októberben ennek az összegnek még csak a harmadát valószínűsítették az ügyvédek.

A Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. szintén gondolkodik a kártérítésen, a lap szerint velük már tárgyaltak a Viking Sigynt biztosító társaság emberei.

A Viking kapitánya ellen csütörtökön emeltek vádat a dunai hajóbaleset miatt.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.