Szombat este megtalálták a dunai hajóbaleset egyik áldozatának holttestét

Még két áldozatot keresnek.

2019. június 23., 11:05

Szerző:

A május 29-i dunai hajóbaleset egyik áldozatának holttestét találták meg Csepelen – értesült megbízható forrásból a 168 Óra. Az információval kapcsolatban megkerestük a rendőrséget. A Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszában közölte: 2019. június 22-én (azaz szombaton) 22 óra 8 perckor érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy a Duna budapesti szakaszán, a Csepeli átjárónál egy holttestet találtak a vízben.

„A holttest azonosítása jelenleg is folyamatban van, így bővebb tájékoztatást nem tudunk adni” - zárult a közlemény. 

A Hableány május 29-én este 9 óra 5 perckor süllyedt el a Margit híd lábánál, miután hátulról belerohant a Viking Sigyn szállodahajó. 35-en voltak a Hableányon, 31 dél-koreai turista, két idegenvezető  és a kéttagú magyar személyzet. Biztosan mindössze hét ember élte túl a tragédiát, 26 ember meghalt, kettőt még keresnek. A Hableány nem tudta volna elkerülni a halálos ütközést. Roncsát június 11-én emelték ki a Dunából, a mentésről ebben a riportunkban írtunk részletesen.

Fotó: Merész Márton

A Viking Sigyn kapitányát, Jurij C. ukrán állampolgárt halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésével gyanúsítják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel, a Katasztrófavédelemmel, valamint a koreai tűzoltóbúvárokkal együttműködve a Duna fővárostól délre eső teljes szakaszán, mind a 215 kilométeren folytatják a keresést.

A BRFK vízirendőrei a keresést több hajóval, a Készenléti Rendőrséggel, valamint a Katasztrófavédelemmel együttműködve, szonárokkal, helikopterrel és drónnal megerősítve végzik. A keresést, egy dél-koreai tűzoltó egység is segítette. A keresőegységek mindvégig együttműködtek a folyó hullámterületét átvizsgáló parti egységekkel is. 

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.