Makád térségében megtalálták a Hableány utolsó előtti áldozatának a holttestét

A május 29-i katasztrófát csak heten élték túl.

2019. július 5., 17:00

Szerző:

Információnk szerint pénteken a Pest megyei Kulcs térségében találtak egy holttestet, a Hableány sétálóhajó május 29-i balesetének egyik halálos áldozatát. Forrásunk szerint „valószínűleg” dél-koreai volt. Ő lehet az utolsó előtti, a 27.  áldozat, akinek a holtteste előkerül a Dunából.

Erről szóló kérdésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától azt a választ kaptunk, hogy  Makád térségében a Duna-parton találtak egy holttestet, amelynek azonosítása folyamatban van, bővebb tájékoztatást csak az azonosítást követően tudnak adni.

Fotó: Merész Márton

Makád a Csepel-sziget legdélebbi településeként Kulccsal szemben fekszik a Duna partján. 

A Hableány sétálóhajó május 29-én este 9 óra 5 perckor süllyedt el Budapesten a Margit híd lábánál, amikor hátulról belerohant a Viking Sigyn szállodahajó. Fedélzetén 35 ember – 31 dél-koreai turista, két idegenvezető és a kétfős magyar személyzet – utazott, a katasztrófát csak heten élték túl.

Legutóbb június 23-án került elő a hajóbaleset egyik áldozatának a holtteste. Erről a 168 Óra Online írt elsőként, azonosításáról a rendőrség június 28-án számolt be. 

Az áldozatok azonosításának a kérdéseiről ebben a riportunkban írtunk részletesen.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.