Ha már így állunk, Soros-ösztöndíjas ne lehessen miniszterelnök se

2018. június 6. 16:39 - szerző: 168 Óra

A Párbeszéd politikusa úgy módosítaná a törvényeket, hogy azok alapján összeférhetetlen lenne a miniszterelnöki tisztség a Soros-ösztöndíjjal. Szabó Tímea javaslata szerint sem miniszterelnök-jelölt, sem miniszterelnök nem lehetne, aki Soros György által alapított szervezet ösztöndíjában részesült – írja a 24.hu.

Az indoklás szerint az Orbán-kormány meggyőződése, hogy Magyarország szuverenitását külső hatalmak veszélyeztetik. Mivel e körbe tartozik a 88 éves Soros György is, ezért javasolja, a törvényhozás ne végezzen félmunkát.

Szabó Tímea szerint

a nemzet egységét mutatná, ha megállítanának minden olyan szervezetet és magánszemélyt, akire Soros György valaha befolyással lehetett és/vagy akit valamilyen módon finanszírozott.

E tekintetben kiemelt jelentősége van a magyar kormányfő személyének, akinek – bizonyítható módon – külső befolyásoktól mentesen, feddhetetlennek kell lennie.

Az Orbán-kormány évek óta kíméletlen háborút folytat az amerikai magyar milliárdos filantróp ellen, hamisan állítva, hogy migránsok millióival akari Európába hívni. Orbán Viktor és vidéke ugyanakkor mélyen és konzekvensen hallgat arról, hogy Soros György anyagi és erkölcsi támogatása nélkül valószínűleg a Fidesz sem létezne. Mint ismert, pártja több politikusa – például Deutsch Tamás és Kövér László – mellett maga miniszterelnök is eltöltött némi időt Oxfordban Soros György ösztöndíjasaként.