Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ha igaz, amit Szijjártó mond, hogy a gazdaságunk gerincoszlopa az autóipar, akkor van mitől tartanunk

2019. szeptember 18. 15:52 - szerző: 168 Óra/MTI

A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar, ennek fejlődéséhez elengedhetetlen a beszállítói ipar folyamatos fejlesztése - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Nyíregyházán egy autógumi-üzem átadásán.

Hangsúlyozta, a német tulajdonú vállalkozás termékeinek 98 százalékát exportálja, ezáltal a magyar exportteljesítményhez is hozzájárul. A miniszter szerint

teljesen reális célkitűzés a következő egy-két évre, mivel a szektor 2018-as 8500 milliárd forintos termelési teljesítménye 13 százalékkal növekedett az év első hét hónapjában.

Az állításhoz azonban úgy tűnik, a német autóiparnak is lesz egy-két szava, főleg több éves kilátásokban. Ahogy arról épp szerdán beszámoltunk, tavaly óta 17,5 százalékkal csökkent a német autók gyártása. Ráadásul ez egy több évig tartó átrendeződési folyamat eleje, és mivel Magyarország is erősen kitett a német autóiparnak, ezért az ott már nyáron tapasztalható visszaesés várhatóan ősztől éreztetni fogja hazánkban is hatását.