Hiánycikk lett, ezért Facebookon keresik és postán adják egymásnak a szülők a K-vitaminos gyermekgyógyszert

2019. június 21., 08:35

Szerző:

Tele vannak a kismama és szülői csoportok Facebookon olyan kérésekkel, hogy amelyik családban maradt felhasználatlan K-vitamint tartalmazó Konakion-ampulla, azt adják át egymásnak vagy postázzák el, ugyanis a gyógyszertárakban hiánycikk lett – írja a 24.hu.

A K-vitamin bevitele az újszülötteknél azért fontos, mert egy ideig fennáll a vérzékenység veszélye, ebből fakadóan pedig a stroke és más szövődmények kialakulása. A csecsemők a kórházakban normál esetben kapnak K-vitamint, azonban a szülőknek gyakran tanácsolják, hogy egy ideig még adjanak a csecsemőknek.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerint a gyártói oldalon áll fenn a probléma, és várhatóan október 31-ig nem is fog megoldódni a hiány. Más készítmény nincs engedélyezve Magyarországon, így marad a szerencse, vagy az online keresgélés a szülőknek.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.