Gyüre Csabát jelöli Hegedűs Lorántné parlamenti helyére a Jobbik elnöksége

2019. március 23., 10:19

Szerző:

Gyüre Csabát jelöli Hegedűs Lorántné parlamenti helyére a Jobbik elnöksége - tudatta a párt szombaton az MTI-vel.

A Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy országgyűlési képviselői mandátumáról is lemondott. Közlése szerint nem kívánt független képviselőként dolgozni, nehogy "a látszattevékenységet vagy destrukciót folytatókkal" bárki is egy platformba sorolhassa.

A Jobbik szombati közleményében azt írta: pártjuk országos elnöksége Gyüre Csabát, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselőjét és jelenlegi alelnökét választotta Hegedűsné Kovács Enikő megüresedő parlamenti mandátumának betöltésére.

Úgy fogalmaztak: Gyüre Csaba feladata "a kiváló adottságai ellenére a NER mostohagyermekeként kezelt, így hazánk egyik legszegényebb megyéjévé vált Szabolcs-Szatmár-Bereg képviselete" lesz az Országgyűlésben. Továbbá jogászként a nemzeti ellenállás országgyűlési képviselőcsoportjának törvényalkotási és igazságügyi munkáját fogja segíteni a jövőben - áll a közleményben.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.