Gyurcsány próbált nem bántani senkit

Gyurcsány Ferenc szerint nem vezet sehová az a vita, amely az október 23-i, baloldali ellenzéki demonstráción történtek miatt kialakult, túl kellene már lépni a történteken, menni tovább, és „nem kell vádolni és bántani egymást”.

2013. október 28., 10:21

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hétfő reggel a Kossuth a Rádió 180 perc című műsorában közölte, nem hallotta Bajnai Gordon azon tévényilatkozatát, amelyben az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta, neki bocsánatot kellene kérnie, de nem is pontosan érti, miért kellene ezt megtennie.

Elmondta, megvárta Mesterházy Attila MSZP-elnök beszédének a végét, megtapsolta, ezután hagyta el a rendezvény helyszínét. Hozzátette, mindenki ismeri a DK a véleményét, azt, hogy az átfogó ellenzéki összefogás hívei, az MSZP és az Együtt-PM megállapodását pedig kiábrándítónak tartják.

A DK olyan emberek gyülekezete, akik elmondják, amit gondolnak – folytatta Gyurcsány Ferenc, elismerve, valóban volt olyan ajánlás, hogy a rendezvényen felszólalók ne bántsák egymást. Azt mondta, ő próbált nem bántani senkit, személyében azóta sem bánt senkit, de az MSZP és az Együtt-PM megállapodásáról kritikus véleménnyel van.

Amikor Mesterházy Attila a múlt szerdai nagygyűlésen a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, ezért egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét. Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is bírálta a történtek kapcsán a DK elnökét vasárnap, az ATV Szabad szemmel című műsorában. Előbbi azt rótta fel többek között, hogy Gyurcsány szerinte megszegte azt a résztvevők közötti megállapodást, hogy az ünnepi nagygyűlés ne belső vitákról, hanem Orbán Viktor kormányának leváltásáról szóljon. Mesterházy Attila arról beszélt, neki szervezettnek tűnt a skandálás a beszédekor, ami nem az összefogás forgatókönyve, hanem az ellenzék szétveréséé.