Gyurcsány Ferencnek csak tavaly 298 milliót hozott az Altus

2019. február 1., 02:39

Szerző: Bíró Veronika

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a frissen közzétett vagyonnyilatkozata szerint nem növelte ingatlanjainak számát, megmaradt a pápai 50 négyzetméteres lakása, és a kötcsei lakóháza, amelynek 50 százalékban tulajdonosa.

Értékpapírjainak az értéke viszont 620 millióról 659 millió forintra nőtt. Emellett pénzintézetben 2 228 759 forintnyi, más szerződéssel 12 millió forint megtakarítása van.

Hitele 59 millióról 58 millió forintra csökkent.

Az egyéb közlendőknél új elemként feltüntette, hogy feleségével, Dobrev Klárával közös számlája van, illetve van egy magánszemélynek adott kölcsön. 

Az Altus Portfólió Kft.-ből, amelynek 100 százalékos tulajdonosa, ezúttal 298 millió forint osztalékot vett ki.

Munkavégzéséhez tavaly egy 270 ezer forintos iPhone-t, egy Skoda Superbet, egy 245 ezer forintos Dell notebookot, egy 296 ezer forintos Lenovo laptopot, üzemanyagkártyát és segítő személyzetet kapott.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Varju László DK-s képviselő idei vagyonnyilatkozata is alig változott tavaly óta. Ingatlan továbbra is csak egy van a nevén, egyharmadrészt örökölt 2016-ban egy mágocsi 1455 négyzetméteres ingatlanból. Értékpapírjai, készpénze, megtakarítása forintra pontosan ugyanannyi, mint ami tavalyi nyilatkozatában is szerepel.

1,7 millió forintos hitelét visszafizethette, mert nincs tartozás feltüntetve.

Változás még a tavalyi évhez, hogy munkavégzéséhez kapott egy 48 ezer forintos iPhone-t, egy 245 ezer forintos Dell notebookot, egy 296 ezer forintos Lenovo laptopot, üzemanyagkártyát, segítő személyeket és irodabérlést.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke továbbra is egy budapesti 77 négyzetméteres társasházi lakás tulajdonosa.

5,9 millió forint magánkölcsöne 4,7 millió forintra csökkent. Önkéntes nyugdíjpénztára 5 118 814 forintról 5 128 607 forintra nőtt, és Horizont Magánnyugdíjpénztári 12 128 049 forint megtakarítása 8 ezer forinttal csökkent.

Mint a többi országgyűlési képviselő, ő is megkapta a 270 ezer forintos iPone-t, egy 296 ezer forintos Lenovo laptopot, illetve feltüntetett egy 105 ezer forintos nyomtatót, és hogy közösségi közlekedéshez kapott támogatást.

Oláh Lajos képviselő megtartotta III. kerületi és debreceni családi házát. Értékpapírban elhelyezett megtakarításai idén nem szerepelnek vagyonnyilatkozatában, vélhetően megszabadult tőlük. Talán ezért is nőttek megtakarításai.

Bankban tartott 3 267 000 ezer forintja 12 749 000 forintra, devizában megtakarítása 49 530 000 forintértékről 50 938 000-ra nőtt. Más szerződés alapján maradt 26 millió forint megtakarítása.

Tavaly a 270 ezer forintos iPhone-t és a 296 ezer forintos Lenovo laptopot ő is megkapta.

Cikkünk egy sorozat része, 2019. január 31-ig ugyanis az országgyűlési képviselőknek, a függetlenként politizáló Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok politikusainak le kellett adniuk a vagyonnyilatkozatukat, de ugyanerre kötelezi a törvény az Orbán-kormány tagjait, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökét, illetve a legfőbb ügyészt is. Kattintsanak!

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.