Gyurcsány Ferenc feljelenti Kósa Lajost a 4,3 milliárd eurós botrány miatt

2018. március 14. 12:21 - szerző: H.Sz.

– Kósa Lajos saját állításával szemben nem áldozat, hanem tettestárs. Nyilván pénzmosásról vagy annak előkészítéséről van szó, ezért feljelentést teszünk Kósa Lajos ellen - mondta a DK miniszterelnök-jelöltje az üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány szerint Kósának tudnia kellett, hogy ez a pénzösszeg alkalmas a piac zavarására, befolyásolására.

A politikus hozzátette, Orbán Viktor is felelős az ügyében, amelyről tudnia kellett. - Mindenesetre kérdésekkel fordulok Orbán Viktorhoz, amelyekben arra akarok választ kapni, tudott -e Kósa Lajos ügyéről, engedélyt adott-e rá és van-e köze a Fidesznek ezen ügyletekhez.

A volt miniszterelnök szerint azzal, hogy Kósa megjelent egy közjegyző előtt, bizonyítja, hogy „aktív közreműködött” pénzmosás előkészítésében. Ezért az, hogy a pénzügyletek megvalósultak-e vagy sem abból a szempontból lényegtelen, hogy a politikus az előkészületben részt vett, így a magyarázkodását nincs oka elfogadni. 

Az Echo TV munkatársa a sajtótájékoztatón rákérdezett arra, finanszírozta-e Czeglédy Csaba a Demokratikus Koalíció kampányát, ahogyan azt Budai Gyula állította. Gyurcsány szerint Budai ostoba és hazugságokat terjeszt, Czeglédy pedig sosem finanszírozta az ő pártját.