Gyurcsány Ferenc fia átvette anyja helyét a családi cégekben

2019. augusztus 14., 19:11

Szerző:

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc középső gyermeke, Gyurcsány Tamás átvette Dobrev Klárától a két Altus-cég vezetését. Az Altus Zrt.-t felszámolják, az Altus Portfólió Kft. feladata pénzügyi befektetések kezelése lesz – írja a HVG.

Az 1997-ben született Tamás váltotta július elejei hatállyal édesanyját a két családi vállalkozás élén. Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció (DK) listavezetőjeként került be az Európai Parlamentbe a májusi EP-választáson, júliusban az EP alelnökévé választották. A kampányban azt nyilatkozta, hogy ha mandátumot szerez, megszűnik az Altus Zrt. A politikus a lapnak megerősítette, hogy az Altust felszámolják. A szerződéseket felmondják, a nemzetközi konzorciumokból kilépnek, Gyurcsány Tamás feladata ennek a körülbelül féléves folyamatnak a menedzselése lesz.

EP-választás - Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc szavaz
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az Altus Zrt. sokáig Gyurcsány Ferenc érdekeltsége volt, tulajdonosa 2016 óta Dobrev Klára. A cég tanácsadással és elemzéssel foglalkozik. Az Altus Portfólió 2015-ben vált ki a zrt.-ből, ebbe csoportosították át a vagyonkezelési feladatokat, tulajdonosa azóta is Gyurcsány Ferenc. A zrt.-vel szemben az Altus Portfóliót nem számolják fel, annak feladata továbbra is pénzügyi befektetések kezelése lesz, de érdemi üzleti tevékenységet ez a cég sem fog végezni.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.