Gyurcsány Ferenc: Csak a nép segíthet megdönteni Orbán Viktor rendszerét

2018. szeptember 21. 20:00 - szerző: MTI

Az ellenzék önmagában kevés, csak a nép segíthet megdönteni Orbán Viktor rendszerét - jelentette ki a DK elnöke pénteken Szegeden. Gyurcsány Ferenc, a párt tüntetéssorozatának Csongrád megyei állomásán azt mondta: – Eljött az ellenállás ideje. Ha a nép nem segít megdönteni Orbán rendszerét, akkor ezek itt fognak ülni a nyakunkon, a jó isten tudja, hogy meddig.

A szegedi Klauzál téren mintegy kétszázötven fős hallgatósága előtt a pártelnök úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki képviselők, politikusok önmagukban nem fogják tudni "gyorsan, kevés áldozattal, egy jobb jövő építésének szándékával ezt a kormányt a történelem poklára juttatni.  A politikus leszögezte ugyanakkor nem lehetnek olyanok, akik törvényen kívüli eszközökkel akarjuk elsöpörni ezt az általunk nem alkotmányosnak tekintett hatalmat". Hozzátette: "nem lehet ugyanazokkal az eszközökkel bánni, mint amivel ők bánnak".

A téren „Köszönjük, Sargentini” feliratú transzparenst is magasba emelő szimpatizánsai előtt az Európai Parlament (EP) döntéséről szólva Gyurcsány Ferenc kifejtette, Hollandiából vagy az unió más országából nem fogják megváltoztatni a Magyarországon kialakult viszonyokat. 

Az EP többsége ugyanakkor visszaigazolta, nem a mi ítéletünk téves, mindaz, ami ebben az országban történik, az nem európai – jelentette ki. – Európában mi vagyunk a többség, hogy Magyarországon nem tudunk az lenni, csak azért van, mert Orbán elfojtja a népnek a szavát – vélte a DK elnöke.