Felgyújtották az ismert magyar divatcég csepeli varrodáját, a cégvezetésnek vannak elképzelései, kik állnak a háttérben

2020. július 12., 14:00

Szerző:

Péntek este valaki szándékosan felgyújtotta az Envy Fashion magyar divatcég csepeli varrodáját

– állítja a cég egyik vezetője, illetve az ingatlan tulajdonosa.

A több mint húsz éve működő vállalatnak több budapesti és vidéki plázában is van üzlete. Ezek jól őrzöttek, a varrodájuk azonban kevésbé frekventált helyen, az egykori Csepel Művek területén van, ezért is válhatott a gyújtogató célpontjává – erről beszélt az Indexnek Horgány Eszter, az Envy egyik tulajdonosa.

Szerencsére a területet őrző biztonsági őr gyorsan cselekedett, a tűzoltók is hamar kiértek, ám a kár így is jelentős – számolt be a portálnak Kovács Zoltán, az ingatlant tulajdonló cég egyik tulajdonosa. „"A csepeli ipartelepen sok kétes alak mászkál, előfordulnak betörések és lopások, tavaly a varrodába is betörtek, de megszólalt a riasztó, és a tolvajok meglógtak. Amíg nem látta senki a kamerafelvételeket, addig úgy gondoltuk, hogy egy szerencsétlen véletlenről lehet szó, mondjuk egy eldobott cigicsikktől gyulladt be az épület melletti hulladéktároló.

Aztán a kamerafelvételeket kezelő cég képviselője visszanézte a felvételeket, és azok alapján egyértelműen szándékos gyújtogatásról van szó”

– fogalmazott.

Beszámolója szerint a kamerafelvételeken az látszik, hogy pénteken este 21 óra körül nem sokkal egy ismeretlen alak jelent meg a helyszínen. Pontosan tudta, hogy kamerákkal figyelik a területet, mert próbálta eltakarni az arcát. Jól látható, ahogy

odamegy a hulladéktárolóhoz, azt meggyújtja,

arrébb megy, megvárja, ameddig a tűz begyullad, majd elmegy.  A tulajdonosok úgy vélik, nem véletlenről van szó, az egyik konkurensüket sejtik a történtek mögött. Hiteles és egyértelmű bizonyítékok nélkül azonban nem akarnak vádaskodni, rágalmazni. Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a 21. kerületi Rendőrkapitányságon, remélik, hogy meglesz a tettes és a felbujtó is. 

Az Iparvágány utcában álló varrodát két éve újították fel.