Győzött a magyar igazság, tényleg meghosszabítják Orbán Viktor kisvasútját

2018. június 15. 09:22 - szerző: 168 Óra

A Vál-völgye és környéke nagyszabású fejlesztési terve, a Pannónia Szíve Turisztikai Program megvalósult eredményeit foglalta össze Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos egy minapi beszélgetésen – írja Mészáros Lőrinc üzemi lapja, a Feol.

Egyebek mellett elmondta, hogy a térség a rendszerváltozás előtti évtizedekben „büntetés alatt” élte mindennapi életét  meglévő értékei éppenséggel negatívumnak számítottak, elmaradtak a fejlesztések. A kastélyok és udvarházak, a háború előtti korszerű agrárgazdaságok hátránynak minősültek, a természeti környezet szépségeit sem aknázták ki.

Tesselyék elsősorban a helyi lakosságnak kívánnak új perspektívákat adni, s a turizmus vérkeringésébe bekapcsolódni a térség felemelésével, tehát a megkezdett munka folytatódik: ősszel nyílik a bölcsőde, jövőre épül az új általános iskola. A régi értékek megtartásával, több helyütt először a megmentésével indíthatóak turisztikai beruházások, illetve a tágabb térség sportrégióvá alakítása a nem túl távoli cél. A vízi sportok színvonalának emelésével a Velencei-tó közelsége erősít rá az Etyek, Vál-völgye, Vértesek nyújtotta lehetőségekre.

A vál-völgyi kisvasút Vértesacsa felé való felújítása is hamarosan megindul – tette egyérteléművé.

(Magyar Narancs nyomán)