A Corvinus mintájára alakítják át a győri egyetemet

2019. november 20., 07:26

Szerző:

Már jövő nyáron a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) mintájára alakulna át a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) - értesült a Népszava. A lap információi szerint az egyetemet is alapítványi tulajdonba adhatják, amit Földesi Péter rektor lelkesen támogat, sőt, már idén is készen állt volna az átalakítás megindítására, de ezt stratégiai okokból végül elhalasztották.

A lap szerint nincs miért lelkesedniük a győrieknek, hiszen a Corvinus is csak július óta van alapítványi tulajdonban, alig vannak tapasztalatok a modell működőképességéről. Problémák pedig már vannak, a Corvinus oktatói például elvesztették közalkalmazotti státuszukat, és nem tudni, ezt hogyan kompenzálná az új fenntartó.

A Corvinus oktatói emellett autonómiájuk megsértésére is panaszkodnak, mivel a fenntartó alapítvány kuratóriuma az egyetemi szenátus megkérdezése nélkül módosította az intézmény működési szabályzatát.

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.