Egy fideszes polgármester szerint a közéleti ellehetetlenüléssel egyenlő a Borkai-ügy

2019. október 9., 09:57

Szerző:

Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármestere szerint van a Borkai Zsolt-féle botránynak egy piszkos magánéleti része, amit a családon belül kell rendezni és nem tartozik a közre. Véleménye szerint azonban akiről ezek az ügyek kijönnek, annak ezek a közéleti ellehetetlenülésével egyenlők – válaszolta a polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy le kellene-e mondani Borkai Zsoltnak.

Győr fideszes polgármestere, Borkai Zsolt botrányba keveredett, miután egy névtelen blogger információkat és videófelvételeket kezdett szivárogtatni egy orgiáról, amin részt vett a politikus, valamint korrupció-gyanús ügyekről írt.

Ughy Attila közölte azt is, ha egy közösség bízik egy botrányba keveredett polgármesterben és el tud tekinteni az ügyek fölött, az az ő ügyük. Mindenesetre morálisan Ughy szerint nem fogadható el egyik esetben sem, ami történt.

A politikus ezt a kijelentését az elmúlt napok győri, budaörsi és kispesti botrányaival kapcsolatban tette.

Azt is elmondta a kispesti ügyekkel kapcsolatban, hogy annak szereplőit személyesen ismeri, mivel a két kerület ezer szállal kötődik egymáshoz, ezért ez a helyzet nagyon szomorú.

Úgy véli, a vádakat ki kell vizsgálni. Ezek közül pedig szerinte a legegyszerűbben arra lehet választ adni, hogy lehetséges, hogy egy önkormányzat felvesz 1,2 milliárd hitelt, ha van 800 millió forintnyi pénze, és közben a kettőt nem vezetik össze. Vagy, ha összevezetik, akkor úgy hoznak képviselőtestületi döntést, hogy félrevezetik a testületet.

Ez Ughy Attila szerint felveti a költségvetési csalás gyanúját. Hozzátette, ha ez tisztázódni fog, abból már tisztábban fog látszani a többi kérdés is.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.