A Borkai-féle szexvideókon látható ügyvéddel szerződött a győri egyetem, pályáztatás nélkül

2019. november 21., 12:33

Szerző:

szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett és lemondott Borkai Zsolt győri polgármester ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán nem csak a győri önkormányzatot, hanem a győri Széchenyi István Egyetemet is képviselte – írja a Napi.hu az egyetem szerződései alapján.

Az ügyvédi megbízási szerződést 2018. április 16-án kötötték meg 24 hónapra, tehát 2020. április 15-ig szól. Borkai Zsolt ügyvédjét a dokumentum szerint összesen nettó 38,4 millió forint díjazás illeti meg. A szerződést pályáztatás nélkül, közvetlenül Rákosfalvy Zoltán ügyvéddel (aki a jachtos szexvideókon is látható volt) kötötték meg.

Fotó: Youtube

„Megbízó megbízza, megbízott pedig elvállalja a Széchenyi István Egyetem fejlesztéseivel, ezen belül különösen az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatosan felmerülő ügyekben ügyvédi jogi képviselet és kapcsolódó feladatok, különösen hatósági ügyek intézésével kapcsolatos feladatok ellátását”

– olvasható a szerződésben.

A dokumentumot Rákosfalvy Zoltán mellett Földesi Péter rektor és Filep Bálint kancellár írta alá.

Rákosfalvy még Borkai regnálása alatt lett a város egyik legsikeresebb vállalkozója, több kaszinókoncessziót is elnyert, illetve üzleti szálak fűzik a Borkai család tagjaihoz is.