Győrben megkezdték a szavazatok újraszámlálását

2019. október 17., 12:56

Szerző:

A múlt vasárnapi önkormányzati választás másnapján jelentette be a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás két képviselője Győrben, hogy elsősorban a polgármesteri szavazólapok és néhány körzetben a képviselőjelöltek szavazólapjának újraszámlálását fogja kezdeményezni a győri ellenzéki összefogás. Borkai Zsolt 19 312 szavazatot kapott, míg az ellenzéki Glázer Tímea 18 671-et.

Glázer, a DK győri szervezetének elnöke és a fideszes Borkai Zsolt szavazatai között 641 volt a szavazatkülönbség, a 44 947 szavazólapból az érvénytelenek száma pedig 1381 lett. 

Glázer Tímea ma délelőtt az Indexnek elmondta, hogy végül a képviselőjelöltekre nem, csak a polgármesterekre leadott szavazatok újraszámolását kérték, amit a megyei választási bizottság elfogadott. A 96 választókörzetben leadott szavazatok újraszámlálása már javában zajlik.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.