Ügyvédje szerint a megbánás legmagasabb fokát tanúsítja a 17 éves győri diák, aki órán a társai előtt késelte meg a fizikatanárnőt

2019. december 8., 09:21

Szerző:

Az édesapjától kapta a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákja azt a svájci bicskát, amellyel csütörtökön órán megkéselte a saját fizikatanárnőjét – mondta el az RTL Klub Híradónak a 17 éves fiú ügyvédje. Az áldozat – a 17 éves fiú osztályfőnöke – még mindig kórházban van, az M1 úgy értesült, hogy a jövő héten engedhetik ki. Pénteken a támadója édesapja meglátogatta, az ügyvéd szerint egy órán át együtt sírtak, az ő védence pedig „a megbánás legmagasabb fokát” tanúsítja, nem akarta kioltani az osztályfőnöke életét. 

Diáktársai szerint az egyébként jó tanuló támadó már az óra elején fogadkozott, hogy ha rossz jegyet kap, akkor késelni fog. Mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás nehezítésének veszélye, a bíróság szombaton elrendelte a letartóztatását. Több késszúrása is a hátán érte a fizikatanárnőt. A megyei főkapitányság emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.