Fegyházból szabadult férfi végzett a saját gyerekeivel Győrben, az első láthatáson voltak nála

2019. december 15., 22:21

Szerző:

Fegyházból szabadult férfi végzett a gyerekeivel aztán saját magával is vasárnap Győrben – írja forrásaira hivatkozva a 112Press. A portál szerint a gyilkos a 35 éves H. G., akit 2016 májusában kalapáccsal támadt az alvó feleségére Szombathelyen. Emiatt öt év fegyházra és öt év közügyektől való eltiltásra ítélték, de jó magaviselete miatt néhány hónappal korábban szabadult. A gyerekei láthatáson voltak nála, amikor megölte őket, és aztán kioltotta a saját életét is. 

Megölte két gyermekét, majd öngyilkos lett egy férfi Győrb
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

H. G. a három gyermekéből kettővel végzett, 112Press úgy tudja, hogy a harmadik, a túlélő az ajtón keresztül beszélt az érkező édesanyjával, azt állítva, hogy

a testvérei nem ébrednek fel és az arcukon valami piros van.

A három gyerek most volt először láthatáson a férfinál azóta, hogy szabadlábra került. Nem volt eltiltva a gyerekeitől, csak  Győrbe költözött a fegyházbüntetés után. 

A rendőrség korábban a honlapján azt írta, hogy vasárnap délután 14 óra 50 perckor vizsgáltak át egy lakást, amelyben három holttestet találtak. A két gyerek, a 13 éves lány és a tízéves fiú halálát a 35 éves édesapjuk okozta, aki a bűncselekményt követően önkezével vetett véget életének. Holttestére a rendőrök egy másik szobában találtak rá. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. 

 A 2016. májusi támadásban H. G. olyan erővel sújtott le a felesége fejére, hogy a kalapács nyele eltört. Közben folyamatosan csitította a nőt, hogy ne kiáltson fel hangosan.

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.