Hamis pénzzel fizetett a drogért egy győri férfi, az eladók ezt pisztollyal kérték rajta számon

2019. december 30., 10:46

Szerző:

Egy győri férfi feljelentése alapján fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Győri Rendőrkapitányság 2019. december 28-án. A feljelentő azt mondta a rendőröknek, hogy 2019. december 27-én 18 óra körül egy győri üzlet mögött két ismerőse fegyverrel támadta meg őt – írja a police.hu.

A nyomozás kiderítette, hogy a sértett, H. Roland korábban kábítószert vásárolt H. D. Dániel győri lakostól, és hamis bankjeggyel fizetett a drogért.

Ezt nehezményezte a 19 éves fiatal, ezért másnap társával, a 20 éves K. Patrikkal együtt megkeresték a sértettet. Az elszámolási vita során H. Rolandot a földre lökték, majd H. D. Dániel a fejéhez tartott egy gáz- és riasztófegyvert, megfenyegette, valamint számon kérte rajta, hogy hamis pénzzel verte át. A férfi, miután kiszabadult támadói keze közül, befutott egy közeli üzletbe, a két garázda pedig elhagyta a helyszínt.

Fotó: police.hu

A rendőrök 2019. december 28-án 13 óra körül a lakásán elfogták H. D. Dánielt, és a házkutatáskor megtalálták a támadáshoz használt, engedéllyel tartott gáz- és riasztófegyvert, továbbá a fegyverhez tartozó lőszereket. A drogkereső kutya a lakáshoz tartozó tárolóban kábítószergyanús növényi származékot talált, valamint előkerült egy digitális mérleg és egy dohányőrlő is.

Az egyenruhások ugyanezen a napon elfogták a másik garázdát, a 20 éves K. Patrikot.

A rendőrök a két támadót előállították, a gyorsteszt pedig pozitív eredményt mutatott ki náluk kábítószerre.

Fotó: police.hu

A nyomozók a két győri fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

H. Roland az eljárás során elismerte, hogy korábban ő is kábítószert fogyasztott, illetve vásárolt, valamint a lakásán tartott kutatás során az intézkedő rendőrök kábítószergyanús növényi származékot találtak. A vele szemben alkalmazott drogteszt szintén pozitív eredményt mutatott, ezért őt külön büntetőeljárásban gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.