Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Hamis pénzzel fizetett a drogért egy győri férfi, az eladók ezt pisztollyal kérték rajta számon

2019. december 30. 10:46 - szerző: 168 Óra

Egy győri férfi feljelentése alapján fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Győri Rendőrkapitányság 2019. december 28-án. A feljelentő azt mondta a rendőröknek, hogy 2019. december 27-én 18 óra körül egy győri üzlet mögött két ismerőse fegyverrel támadta meg őt – írja a police.hu.

A nyomozás kiderítette, hogy a sértett, H. Roland korábban kábítószert vásárolt H. D. Dániel győri lakostól, és hamis bankjeggyel fizetett a drogért.

Ezt nehezményezte a 19 éves fiatal, ezért másnap társával, a 20 éves K. Patrikkal együtt megkeresték a sértettet. Az elszámolási vita során H. Rolandot a földre lökték, majd H. D. Dániel a fejéhez tartott egy gáz- és riasztófegyvert, megfenyegette, valamint számon kérte rajta, hogy hamis pénzzel verte át. A férfi, miután kiszabadult támadói keze közül, befutott egy közeli üzletbe, a két garázda pedig elhagyta a helyszínt.

Fotó: police.hu

A rendőrök 2019. december 28-án 13 óra körül a lakásán elfogták H. D. Dánielt, és a házkutatáskor megtalálták a támadáshoz használt, engedéllyel tartott gáz- és riasztófegyvert, továbbá a fegyverhez tartozó lőszereket. A drogkereső kutya a lakáshoz tartozó tárolóban kábítószergyanús növényi származékot talált, valamint előkerült egy digitális mérleg és egy dohányőrlő is.

Az egyenruhások ugyanezen a napon elfogták a másik garázdát, a 20 éves K. Patrikot.

A rendőrök a két támadót előállították, a gyorsteszt pedig pozitív eredményt mutatott ki náluk kábítószerre.

Fotó: police.hu

A nyomozók a két győri fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

H. Roland az eljárás során elismerte, hogy korábban ő is kábítószert fogyasztott, illetve vásárolt, valamint a lakásán tartott kutatás során az intézkedő rendőrök kábítószergyanús növényi származékot találtak. A vele szemben alkalmazott drogteszt szintén pozitív eredményt mutatott, ezért őt külön büntetőeljárásban gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.