Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A Borkai-féle orgia előtt 250 millió forintot vettek ki abból a cégből, amely a helyi földügyletekből gazdagította a fideszes polgármester barátait

2019. október 8. 12:38 - szerző: 168 Óra

Néhány héttel azelőtt, hogy Borkai Zsolt győri fideszes polgármester és barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd legalább három prostituált társaságában szórakozott egy jachton, az Immobilien Trade Center Kft.-ből 250 millió forintos osztalékot vett ki a luxemburgi tulajdonos képviselője – írja a 24.hu.

Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég, amely 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedni szándékozó Audinak azokat a szántóföldeket, ahol az autógyár megépíthette magyarországi logisztikai központját. A cégből a tulajdonosok az elmúlt nyolc évben összesen mintegy másfél milliárd forintot vettek ki belőle, 150-400 milliós tételekben.

Borkai Zsolt
Fotó: Facebook

A területet a német autógyártó terjeszkedési terveinek megjelenésével szinte egy időben a győri önkormányzatnak is dolgozó Rákosfalvy Zoltán vásárolta fel. Az ügyvéd jókor jutott hozzá a győri ipari park mellett elhelyezkedő szántókhoz, hiszen a Borkai Zsolt vezette önkormányzat hamarosan átminősítette azokat ipari célú telekké.

Rákosfalvy Zoltántulajdonrésze az átminősítést követően a most Immobilien Trade Center Kft. néven futó cég tulajdonába került. A vállalkozás tulajdonosa egy luxemburgi bejegyzésű offshore cég lett.

Bár az SR Group SA létrehozása körül sok árulkodó jel mutatott arra, hogy a luxemburgi cég mögött is Rákosfalvy bújik meg, erről a múlt héten kitört szexbotrányig nem került elő bizonyíték. Hétfőn azonban a hvg.hu a luxemburgi cégadatbázisban rábukkant egy 2014-es keltezésű iratra, amelyben

Rákosfalvy Zoltán A-osztályú igazgatói kinevezését rögzítették.

Válasz Online pedig arról ír, Borkai Zsolt fia, a most 24 esztendős Borkai Ádám már legalább négy éve kap havi egymilliós fizetést egy nem működő cégtől, miközben az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.-nek 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyetlen fitying bevétele sem akadt. Az Akonia székhelye megegyezik az ügyvéd hivatalos irodai címével, az ingatlan a földhivatali nyilvántartás szerint 100 százalékban Rákosfalvy Zoltáné. Az Immobilien Trade Center Kft.-hez hasonlóan itt is egy luxemburgi offshore anyacég a tulajdonosa.