Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Falhoz vágott egy diákot a gyöngyöspatai általános iskola egyik vezetője, nyomoz a rendőrség

2019. szeptember 18. 10:33 - szerző: 168 Óra

Tankerületi vizsgálat indult az egyik vezető ellen testi bántalmazás miatt a gyöngyöspatai iskolában. Az egyik édesanya azért tett feljelentést, mert állítása szerint az egyik vezető a szeme láttára olyan erővel nyomta fel a tizenkét éves gyerekét a falra, hogy a fia testén zúzódások keletkeztek – írja az Abcúg.

Az édesanya, Baranyi Richárdné az iskola konyháján dolgozik, állítása szerint saját szemével látta az eseményeket.

– Kedd délután történt, a második csoport érkezett volna ebédelni, amikor jöttek a gyerekek, odaálltam a helyemre, hogy kiosszam a levest. Egy nagy puffanást hallottam, kinéztem az ebédlőbe nyíló kisablakon, és láttam, hogy odavágta a fiamat a falhoz, és szorította a két vállát. Kiszóltam, hogy itt vagyok, ha van valami probléma, azt beszélje meg velem. De nem engedte el a fiamat, még néhány percig tovább szorította a vállát. Gyorsan kiszaladtam az ebédlőbe, csak akkor engedte el végül, amikor felemeltem a hangomat, hogy azonnal hívom a rendőrséget. Ezután ő megfenyegetett, hogy azonnali hatállyal keressek a fiamnak egy iskolát, teljesen ki volt fordulva önmagából. A gyerek sírógörcsöt kapott, rögtön a hátam mögé tettem, hogy nehogy megpróbálja újra bántani. Elhoztam a körzetes doktornőhöz, hogy vegyen látleletet, és elmentem a rendőrségre feljelentést tenni

– mondta a portálnak az édesanya.

Az anya a telefonjával lefotózta a tizenkét éves gyermek sérüléseit, a képen a gyermek vállán piros foltok láthatóak.

Fotó: gyongyospata.hu

Az édesanya azt nem látta, hogy mi váltotta ki a konfliktust, a gyereke viszont azt mesélte, hogy a testvére integetett be az udvarról az ablakon keresztül, az egyik vezető pedig rá akarta csukni a kezére az ablakot.

– A fiam kiállt a sorból, és megjegyezte, hogy ezt nem kellene, és e szóváltást követően kezdte őt bántalmazni a vezető

– mesélte az asszony.

A portál e-mailben és telefonon is megkérdezte az érintett vezetőt, de sikertelenül. Kedden az udvaron próbáltak beszélni vele az ügyről, ő azonban nem adott interjút, mert dolga volt az iskolában. Vasárnap indult egy petíció is, amit eddig több száz gyöngyöspatai írt alá annak érdekében, hogy távolítsák el az érintett személyt a pozíciójából.

A NapSukár Tanoda közbenjárására vizsgálatot kezdeményezett a tankerület, emellett az alapvető jogok biztosához is fordultak.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság azt válaszolta az Abcúg érdeklődésére, hogy a Gyöngyösi Rendőrkapitányság testi sértés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen az ügyben.

Gyöngyöspatán egyetlen általános iskola van, a Nekcsei Demeter Általános Iskola. A Kúria már 2015 márciusában kimondta, hogy az iskola roma diákjait jogellenesen különítették el nem roma társaiktól 2004 és 2014 között. Jelenleg egy kártérítési per folyik, amit 2015-ben az érintett gyerekek indítottak.