Leváltották a gyöngyöspatai iskolaigazgatót, aki falhoz vágott egy 11 éves gyereket

2019. szeptember 24., 08:48

Szerző:

Egy rendőrségi feljelentés nyomán ma leváltják a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola igazgatóját – írja a hvg.hu. Az iskolaigazgató egy gyerekverési ügybe bukott bele, egy édesanya ugyanis feljelentést tett, miután bántalmazták a fiát.

– Kedd délután történt, a második csoport érkezett volna ebédelni, amikor jöttek a gyerekek, odaálltam a helyemre, hogy kiosszam a levest. Egy nagy puffanást hallottam, kinéztem az ebédlőbe nyíló kisablakon, és láttam, hogy odavágta a fiamat a falhoz, és szorította a két vállát. Kiszóltam, hogy itt vagyok, ha van valami probléma, azt beszélje meg velem. De nem engedte el a fiamat, még néhány percig tovább szorította a vállát. Gyorsan kiszaladtam az ebédlőbe, csak akkor engedte el végül, amikor felemeltem a hangomat, hogy azonnal hívom a rendőrséget. Ezután ő megfenyegetett, hogy azonnali hatállyal keressek a fiamnak egy iskolát, teljesen ki volt fordulva önmagából. A gyerek sírógörcsöt kapott, rögtön a hátam mögé tettem, hogy nehogy megpróbálja újra bántani. Elhoztam a körzetes doktornőhöz, hogy vegyen látleletet, és elmentem a rendőrségre feljelentést tenni

– mesélte az Abcúgnak az édesanya, aki látleletet vetetett fel a gyerek sérüléseiről, és a tankerülethez fordult az iskolaigazgató elmozdítása érdekében. Ez egy vizsgálat nyomán meg is történt, az édesanya a hvg.hu-nak hétfőn márt azt mondta, az új vezető bemutatkozott neki, beszéltek pár szót, és a korábbi iskolaigazgatót is visszahozták helyettesnek. Az nem világos, hogy a leváltott iskolaigazgató tanárként maradhat-e az oktatási intézményben.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság testi sértés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen az ügyben.