Egy 85 éves férfi fahasábbal agyonverte a házsártos élettársát, aztán elment a mezőkövesdi gyógyfürdőbe

2019. október 28., 09:42

Szerző:

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 85 éves férfi ellen, aki agyonütötte élettársát, majd gyógyfürdőbe ment.

A férfi 29 éve élt együtt a nővel mezőnyárádi családi házukban. Kapcsolatuk pár éve megromlott, állandóan veszekedtek, aztán kölcsönösen verték egymást. A veszekedéseknél a nő rendszeresen élettársa gyerekeit és unokáit ócsárolta, ezért az idős férfit már nem is látogatta a családja.

Tavaly januárban egy reggelen a vádlott postára és gyógyfürdőbe készült, de előtte megint veszekedtek. A férfi rettenetesen ideges lett, elment a postára, de amikor hazaért, az élettársa továbbra is szidta, miközben a fáskamrába ment tüzelőért. A vádlott követte, és amikor az azt kiabálta neki, hogy

„Üssön meg a guta az unokáddal együtt!”,

a vádlott a tűzifarakásból felvett egy fahasábot, és négyszer jó erősen fejbe vágta a nőt, aki elesett, és beütötte a fejét egy vasfelnibe. 4-8 órával később, a bekövetkezett koponyacsonttörés miatt halt meg.

A férfi látta, hogy komoly a gond, ezért rémülten bedobta a fahasábot a fáskamrába, a vért pedig egy seprűvel próbálta eltakarítani, de hiába. Ezután elment Mezőkövesdre gyógyfürdőbe, majd Szihalomra utazott a gyerekeihez. Este ért haza, megnézte a holttestet, majd átment egy ismerőséhez, és közölte, hogy meghalt az élettársa.

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

A Bors az eset után több helyivel is beszélt, akik azt mondták, a 71 éves asszony valóságos terrorban tartotta élettársát, sokszor zengett tőle az utca, ahol többen tartottak tőle kiszámíthatatlan és agresszív viselkedése miatt.

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.