Elmegyógyintézetbe költözik a férfi, akit egy fehér árny arra sarkallt, hogy részegen, húsvillával nyársaljon fel egy másikat

2020. április 28., 18:51

Szerző:

Elmeállapota egy hónapos megfigyelését rendelte el a Balassagyarmati Járásbíróság annak a férfinak, aki a gyanú szerint tavaly nyáron több veszélyes eszközzel bántalmazott egy másikat egy nógrádi faluban.

Történetünk főhőse ittasan érkezett haza, majd ököllel többször megütötte a sértett fejét. Amaz védekezni próbált, közben tenyérrel arcon ütötte támadóját. Ekkor az ittas férfi megfenyegette, hogy megöli őt, majd

egy kétágú húsforgató villával mellkason és hason szúrta.

A sértett ezután kimenekült a házból.

De hiába. A gyanúsított az udvaron utolérte, a földre rántotta, majd rugdosni kezdte és tovább fenyegette. Ezután egy baltával az áldozat hátára sújtott le. Végül egy hidegvágóval ütötte a férfit, aki mindettől életveszélyesen megsérült. 

A támadó a rendőröknek később azt állította, hogy

egy fehér árny buzdította a támadásra.

közölte a Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztálya

 

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.