Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Fiával és nevelt lányával fajtalankodott az egykori rendőrgyilkos Soós-banda tagja

2019. november 8. 12:23 - szerző: 168 Óra

Két 12 év alatti gyermekkel fajtalankodott N. István a Heves Megyei Főügyészség szerint, aki ellen az ügyben vádat emeltek – értesült a Magyar Nemzet. A férfi a nemi erőszakot heti rendszerességgel követte el a tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben. Az egyik gyermek a férfi élettársának lánya, a másik pedig az nővel közös fiúk.

N. István még 19 éves korában volt tagja a csak Soós-bandának nevezett társaságnak. 1979 júliusában Soós Lajos, György József és N. István meggyilkolt Budapest határában egy rendőrt, hogy megszerezzék fegyverét. Tervük az volt, hogy a fegyverekkel megtámadják a Magyar Nemzeti Bank épületét, hogy onnan aranyat és pénzt lopjanak. A rendőrt miután leütötték, egy kukoricásba vitték és ott mindhárman késsel halálra szúrták.

Mivel N. István az elkövetéskor még nem volt 20 éves, ezért a társaira kiszabott kivégzés helyett életfogytiglani börtönre ítélték, ahonnan 2000-ben, húsz év után feltételesen szabadult.

Tekintettel arra, hogy a férfi az egykori gyilkossága utáni jogkövetkezményektől az idő elteltével mentesült, jogilag büntetlen előéletűnek számít.

Tettért 15 év fegyházra is számíthat.